31 Ocak 2012 Salı

Tiyatro dolu günler demişken...

Tiyatro dolu günler demişken hangi oyunları izlediğimi yazayım. En son izlediğim İstanbul Hatırası'ndan sonra tam 8 oyun izlemişim.
Aşağıda yazdığım bu oyunların sonuncusu hariç hepsi İBB şehir tiyatrolarının oyunlarıydı.
Sonuncu oyun; Sevgili Doktor ise Teknosa Tiyatro Kulübündeki arkadaşlarımızın Engellerin Ötesinde Gönüllü Kulübü için Duru Tiyatroda sahneledikleri oyundu. Gerçekten güzel bir amaç uğruna sahne alan arkadaşlarımız başarılı bir oyun çıkardılar.

Doğum günü partisi
Kabare
Tehlikeli İlişkiler
Kadın hayattır, memattır kadın..
Yüzleşme
Rosenbergler Ölmemeli
Gönlümdeki Osman Hamdi Bey
Sevgili Doktor

Bu oyunlar içinde beğendiklerim de oldu beğenmediklerim de. Ne anlatmak istediğini anlamadığım oyunlar da vardı.Emek harcanmış hiç bir şeyi kötülemek istemem.

Onun yerine mutlaka görmeniz gerekenleri renklendirdim. Bu oyunlarda çok güzel vakit geçireceğinizi düşünüyorum. Eğer zamanınız kalırsa diğer oyunları da izleyebilirsiniz.

Tiyatro dolu günler...

En son Kasım ayında yazmışım... Yoğun günler geçti, haliyle zaman olmadı yazmaya. Yeni bir maceraya atıldım bu zaman diliminde.Tiyatro izlemeyi  seven biri olarak,  bunun üstüne bir de oyunculuk atölyesine başladım.  Aralık başında başladığımız bu atölye çalışması bu hafta maalesef son bulacak .

Bu 2 ay boyunca neler yaşamadık ki;
Kimi zaman hayali yakar toplar oynadık,  kimi zaman birlikte hareket etmenin önemini, ahengini anladık. Gerçek hayatta olmadığımız hallere büründük; kah minibüs şoförü kah bir mahkum olduk. Birilerine güvenmenin ne demek olduğunu öğrendik; kendini boşluğa koşulsuz bırakmanın hazzını yaşadık,  bizi tutan ellerin varlığını, dostluğu öğrendik. Yeri geldi sadece bekledik, beklemenin ne demek olduğunu tüm duyularımızla hissettik.  Komik olduk, güldük, ağladık, çocuk olduk, yaşlı olduk. Kendi sınırlarımızı aştık, bilmediğimiz bizi bulduk. İş çıkışı koşa koşa gittik derslere, yapmaya çalıştığımız şeylere heyecan duyduk.Sahne ışıkları altında yer aldık ilk defa. Sahne korkusunu ve heyecanını birlikte yaşadık. Hamlet olmaya çalıştık. 5 dakikalığına sahnenin sahibi olduk.Aynı cümleyi belki 50 defa tekrar ettik ama bir kere bile of demedik.

Güzel günler yaşadık özetle.
Eğitmenlerimiz İBB Şehir tiyatrolarının çok değerli oyuncularındandı.Sabır, özveri, sevgi ile bize yol gösterdiler. Buradan sevgili eğitmenlerimize bir kere daha teşekkür ediyorum.